• YouTube Agency

 • Guarantee on results

 • Data-driven

 • Inhouse video production

Video data inzichten: Juli 2021

Video data inzichten: Juli 2021
Wij zijn sinds 2021 gestart, als eerste video reclamebureau ter wereld, met het ontwikkelen en testen van een eigen video data tool. De tool verzamelt cijfermatige informatie over hoe video’s van onze klanten renderen. Daarbij focust de tool zich uitsluitend op data wat betreft video, niet hoe campagnes of organische communicatie heeft geresulteerd. Zodat de video content van onze klanten nu en in de toekomst de beste resultaten opleveren bij een geboeid publiek.

Juni 2021

Tijdens de start van de zomer zijn we begonnen met het testen van de tool, bij een aantal van onze vaste klanten, en niet zonder resultaat. Naast een aantal optimalisatiepunten wat betreft de tool zelf, kwamen er duidelijke resultaten naar voren. We willen hierbij gelijk een disclaimer afgeven. De resultaten en inzichten die wij bij onze klanten hebben verkregen hoeven niet direct voor ieder ander merk of organisatie te werken. We zien dat de resultaten sterk afhankelijk zijn van de doelgroep en het medium. Neem dus onze inzichten niet gelijk voor waarheid aan, maar blijf zelf testen en monitoren. En gebruik onze inzichten als inspiratie of basis voor jouw route om video succesvol in te zetten.

 

Toekomst

De tool belooft veel goeds voor de toekomst. We zijn steeds beter instaat om onze klanten beter te adviseren en video’s succesvoller in te zetten. Waarbij informatie en inzichten van het verleden geen zekerheid bieden voor de toekomst. Platformen veranderen non-stop en de kijker krijgt steeds meer informatie te verwerken. Het blijft dus zaak om in de toekomst te blijven monitoren en bij te sturen. Op die manieren blijft jouw video content relevant voor de doelgroep en het medium. Aan onze kant blijven wij onze tool dus optimaliseren en verbeteren om zo het snel veranderende landschap bij te kunnen houden.

 

Inzichten Juli

Jij wilt natuurlijk maar één dingen weten; ‘Wat zijn die inzichten dan?’. Wij geven je groot gelijk en houden je niet langer meer in spanning. Tijdens de eerste echte maand kwamen er een drietal punten sterk naar voren: Paid versus organisch, YouTube en Personen in een video. We lichten zie hieronder kort en krachtig toe:

 

 • Paid versus Organisch
  We zien sterke verschillen tussen betaalde en organische resultaten. Merken zonder grote following behalen op Facebook en Instagram weinig resultaten door video’s organisch te plaatsen. Daarentegen werken paid video’s wel enorm goed. Daarnaast geven de desbetreffende platformen ook meer informatie vrij over paid video’s. Denk bijvoorbeeld aan CTR, view duration, etc.

 

 • YouTube
  Het is algemeen bekend dat het zoekverkeer via YouTube sinds de Corona exponentieel is gestegen. Het videoplatform is op dit moment al goed voor meer dan 40% van alle zoekresultaten in Google. Ook in onze tool zien we dit terug. En dan hebben we het voornamelijk over organische video’s. Door video’s te targetten op veel gezochte zoekwoorden is het mogelijk om snel hoog in de zoekresultaten te eindigen. Waarbij ‘how-to’ video’s nog steeds enorm goed werken. Een unieke kans voor ieder merk ongeacht branche of doelgroep.

 

 • Personen in een video
  Wat ons direct opviel tijdens de analyse van de resultaten bij onze klanten, is dat één of meerdere personen in een video een groot positief effect heeft. Over het algemeen worden video’s met mensen beter bekeken dan video’s zonder. Daarnaast zien we ook grote verschillen in resultaat van een video die gebonden is aan de leeftijd, het geslacht en huidskleur van de persoon in de video. Zo zien we dat video’s waar een kind (tussen de 2 en 10 jaar) in één van de eerste shots zichtbaar is, gemiddeld gezien meer bekeken wordt. Qua geslacht is er een minimaal verschil zichtbaar. Waarbij kijkers nog net iets sneller op een video klikken met een meisje/vrouw dan jongetje/man. De grootste factor is dat de persoon moeten lijken op de doelgroep die de video moet kijken. Als dit het geval is dan rendeert de video op alle vlakken beter dan als dit niet het geval is.

 

Dit was het voor deze maand. We hebben nog veel meer inzichten die we in de aankomende maanden met jullie gaan delen. Dus blijf ons volgen en mis niks!

 

Op de hoogte blijven van video data inzichten?