• Award Winning Agency

  • Garantie op KPI’s

  • #1 YouTube Agency

  • Data gedreven producties

Beste Nederlandse YouTube video ooit?

Beste Nederlandse YouTube video ooit?
Vanuit RTL Nieuws kregen wij de vraag of de aflevering van het YouTube kanaal ‘BOOS’, over de misstanden bij ‘The Voice of Holland’, de best bekeken Nederlandse video ooit zou worden op YouTube. Als YouTube Agency en expert kunnen we deze vraag niet met een duidelijke ja of nee beantwoorden. Dit hangt namelijk van verschillende factoren af, die op voorhand niet te voorspellen zijn. Één ding is in ieder geval zeker: het zal hoe dan ook één van de meest besproken YouTube video’s uit 2022 worden.

Binnen YouTube maken we een groot onderscheidt tussen ‘muziek’, ‘entertainment’ en ‘informatieve’ content. De afleveringen van ‘BOOS’ vallen onder het domein ‘entertainment’. Een goed bekeken ‘entertainment’ video heeft in Nederland gemiddeld tussen de 400k en 600k views. Met uitschieters boven de miljoen(en). Hierbij zijn alleen Nederlandstalige kijkers meegenomen, geen internationale kijkers. De video’s uit de serie ‘Jachtseizoen’ van StukTV presenteren bovengemiddeld, met een gemiddeld aantal kijkers van 1.1 miljoen per video. In vergelijking met ‘informatieve’ content, bijvoorbeeld ‘how-to’ videos van recepten, ligt een goed bekeken video tussen de 100k en 200k views.

 

Of een video op YouTube goed scoort hangt af van meer dan honderd verschillende factoren binnen en buiten het platform. Binnen YouTube moet je denken aan factoren als:

+ Watch Time (totale aantal minuten dat kijkers hebben gekeken)
+ Average View Duration (de totale kijktijd van de video gedeeld door het aantal videoweergaven, inclusief herhalingen)
+ Audience Retention (het percentage kijkers dat de video heeft bekeken en heeft verlaten op momenten in de video)
+ Impressions Click-Through Rate (meet het vermogen van de video om mensen ertoe aan te zetten de video te gaan bekijken nadat ze deze op YouTube vinden)
+ Engagement.

 

In verband met de enorme externe publiciteit omtrent het programma ‘BOOS’ en de aanstaande aflevering over ‘The Voice of Holland’ verwachten wij dat video hoe dan ook goed zal presteren. Dit wordt ook onderbouwt door onze data wat aangeeft dat er tussen zaterdag 15 januari en woensdag 19 januari al duizenden keren op YouTube wordt gezocht naar gerelateerde zoekwoorden. Dit is vergelijkbaar met de video ‘I’m Coming Out.’ van NikkieTutorials waarbij ook grote publieke (externe) aandacht was, naast het platform YouTube. Deze video is internationaal inmiddels meer dan 37 miljoen keer bekeken.

 

Wij verwachten dat de aflevering van ‘BOOS’ over ‘The Voice of Holland’ binnen een week organisch richting de 1.500.000 tot 2.500.0000 views gaat. Hoe langer een video op YouTube staat, hoe meer die bekeken wordt. Daarom verwachten we dat het aantal views op kan lopen naar de 3 tot 4 miljoen kijkers in 2022. Maar dit is echter een voorspelling. Om een vergelijking te trekken. In 2021 was de meest trending video in Nederland een aflevering van De Kluis;‘Bram Krikke, Buddy Vedder & Britt Dekker plegen een overval’ van ‘StukTV’ met 2,4 miljoen views in 2021. Lees het volledige artikel op de website van RTL Nieuws.

 

Het succes van een video is zoals we eerder aangaven afhankelijk van meerdere factoren. Het doel is altijd zoveel mogelijk gezien te worden. IVC gelooft in ‘meten is weten’ en maakt resultaten van video’s op YouTube inzichtelijk. Wil je meer weten over het meetbaar en resultaatgericht inzetten van video’s? Neem dan contact met ons op.