• Award Winning Agency

  • Garantie op KPI’s

  • #1 YouTube Agency

  • Data gedreven producties

YouTube video BOOS ‘THIS IS THE VOICE’ overtreft alle verwachtingen

YouTube video BOOS ‘THIS IS THE VOICE’ overtreft alle verwachtingen
Meer dan drie weken geleden werden wij als YouTube Agency door de redactie van RTL Nieuws benaderd met de vraag: Wordt de aflevering ‘THIS IS THE VOICE’ van het YouTube kanaal BOOS, de best bekeken Nederlandse video ooit op YouTube? Een vraag die ons sindsdien behoorlijk heeft beziggehouden en ons heeft getriggerd om de prestaties van deze video te analyseren. De aflevering van Tim Hofman oversteeg iedere verwachting!

Vooraankondiging

Na de eerste berichtgeving omtrent de aflevering, op zaterdag 15 januari, stegen de kijkcijfers van het YouTube kanaal ‘BOOS’ naar 178.000 views diezelfde zaterdag. Gemiddeld behaalt het account van ‘BOOS’ per dag 40.000 views. Een stijging dus van 345%. Dit aantal liep elke dag op tot woensdag 19 januari, waarbij 258.000 views werden gemeten. Kortom, in de dagen voor 20 januari werd er al meer dan een miljoen keer gezocht naar de veel besproken aflevering.

 

Publicatie

Na de publicatie van de YouTube video, donderdag 20 januari om 16:00, behaalde de video in de middag en avond al direct 342.000 views. Op vrijdag 21 januari werden er 8.35 miljoen views gemeten. Een enorm aantal binnen 24 uur, wat voor Nederlandse begrippen uniek is. Daarmee schrijft Tim Hofman met zijn YouTube kanaal ‘BOOS’ Nederlandse YouTube geschiedenis.

 

Na Publicatie

Alle publiciteit rondom het kanaal ‘BOOS’ heeft Tim Hofman en BNNVARA (eigenaar van het account) zeker geen windeieren gelegd. Zo heeft het account tussen 15 januari en 24 januari er 265.000 nieuwe abonnees bij gekregen. Gemiddeld stijgt het aantal subscibers van het account ‘BOOS’ met 2.2k per maand. Dus een stijging van 12.000 %. De YouTube inkomsten van de aflevering, in de eerste twee weken, worden geschat tussen de €5.000 en €40.000.

 

Eindconclusie

Er kan geconcludeerd worden dat de aflevering van ‘BOOS’ binnen drie weken één van de best presterende Nederlandse YouTube video’s ooit is. En staat daarmee in het rijtje met video’s van Kinderen voor Kinderen, StukTV en Enzoknol.