• Award Winning Agency

  • Garantie op KPI’s

  • #1 YouTube Agency

  • Data gedreven producties

Hoe Exact +950% stijgt in rankings

Exact Software

Doelstelling

Het boekhouden domein is hevig beconcurreerd en daarom is Exact altijd op zoek naar innovatieve manieren om hun marktaandeel te verhogen. En het liefst bereiken ze dit middels een duurzame organische strategie. De vraag was daarom eenvoudig: “Kan Exact marktaandeel verhogen op het boekhouden domein met YouTube middels SEO content?”. En of dat kan!

Strategie

Exact, een bedrijf dat gespecialiseerd is in boekhoudsoftware, ging samen met ons de samenwerking aan om een YouTube-strategie te ontwikkelen. Het idee was om een reeks van 3 how-to video’s maken die antwoord zouden geven op de meest gezochte vragen over boekhouden in Nederland. Uit onderzoek bleek dat veel zzp’ers op zoek zijn naar hulp bij hun boekhouding en zo is de YouTube serie “Boekhouden Voor Beginners” ontstaan.

We hebben verschillende concurrerende kanalen en video’s geanalyseerd om de meest gezochte onderwerpen op YouTube in kaart te brengen. Dit heeft ons geholpen om precies te weten wat onze doelgroep wilde zien en welke video’s we moesten produceren om een belangrijke rol te spelen in de consideration-fase. Daarnaast hebben we honderden succesvolle how-to video’s zowel nationaal als internationaal geanalyseerd, om zo een blauwdruk te ontwikkelen voor de perfecte how-to video.

Onze advertentiestrategie bestond uit Discovery Ads, waarmee we de video’s als aanbevolen content van de doelgroep konden presenteren in plaats van als pre-rolls. Hierdoor konden we kijkers die daadwerkelijk geïnteresseerd waren in boekhoud gerelateerde onderwerpen bereiken en hen op een meer natuurlijke manier benaderen. Hierdoor konden we ons organisch bereik versterken en mensen bereiken die anders wellicht niet op onze video’s waren uitgekomen.

Ons hoofddoel was om het marktaandeel van Exact binnen het boekhouden domein op YouTube te vergroten. Om dit te bereiken, hebben we ons gericht op YouTube-rankings, totale views en kijktijd als de belangrijkste KPI’s. We hebben het YouTube-algoritme volledig benut door geoptimaliseerde video SEO, speciale landingspagina’s, social media distributie en intent-based Discovery Ads in te zetten.

Resultaten

Middels onze data-gedreven onderzoek, productie en distributie hebben we de volgende resultaten bereikt:
(16 November – 31 December 2022)

  • 61 Rankings op zoekwoorden in YouTube en Google Search
  • 50.150 Views in totaal
  • + 1.325% Stijging in abonnees
  • + 450% Stijging in gem. kijktijd
  • + 2% stijging in marktaandeel op het boekhouden domein

 

Wil jij garantie voor succes?

Hét enige bureau in Nederland dat resultaat garandeert – anders betaal je niks!