• Award Winning Agency

 • Garantie op KPI’s

 • #1 YouTube Agency

 • Data gedreven producties

Van 0% naar Marktleider op wonen-domein

Basiclabel

Doelstelling

Basiclabel is hét interieur merk van De Eekhoorn met een compleet woonassortiment, van bank tot vaas. Hun doel was om awareness te verhogen op relevante domeinen, zoals wooninspiratie en inrichting, binnen de interieur-markt op YouTube. Maar wij zagen het grotere plaatje en maakte de belofte om marktleider te worden op die domeinen in 1 jaar tijd! Key metrics waren YouTube rankings (SEO), totale views en kijktijd.

Strategie

Onze strategie bestond uit 3 fases: data-gedreven doelgroeponderzoek, strategische content creatie en slimme distributie. Het onderzoek diende als fundament voor de volgende fases en gaf de richting aan voor de creatie en distributie van de content.

We zijn gestart met het in kaart brengen van het gehele wooninspiratiedomein op YouTube en Google. We hebben onderzocht naar welke vragen en uitdagingen mensen zoeken met betrekking tot wonen en inrichting en wat de concurrenten doen. Door data-gedreven inzichten, trends en best practices te combineren met effectieve contentcreatie, hebben we een doeltreffende YouTube-distributiestrategie gerealiseerd.

Distributie

Tijdens de distributie hebben wij gezorgd voor 100% SEO-geoptimaliseerde video’s, inclusief aangepaste thumbnails, titels, beschrijvingen, tags en afspeellijsten. Elke video kreeg een eigen, volledig geoptimaliseerde landingspagina. In totaal hebben we 15 video’s gemaakt en daar stopten we niet. De long-form content werd opgedeeld in 38 snippets die ook ingezet werden op TikTok, YouTube Shorts en Reels. Zo haalden we het maximale resultaat uit de content die geproduceerd werd.

Doordat de video’s perfect aansloten op de vragen van de doelgroep, bereikten we top rankings in zowel YouTube als Google, waardoor Basiclabel al snel hoger stond in de zoekresultaten dan hun grootste concurrenten.

Vervolgens hebben we een intent-based YouTube Advertising strategie ingezet om het organische bereik te versterken. Ons data-gedreven onderzoek vormde opnieuw de basis. Aan de hand van het onderzochte ‘wooninspiratie’-domein op Google Search hebben we op maat gemaakte doelgroepen gecreëerd en getarget met In-Feed Ads. Zo werden alleen de mensen bereikt die interesse toonden, wat resulteerde in minimale waste en een enorme toename in positieve engagement (reacties, abonnees, likes).

Pre-Testen

Maar het geheim van onze campagne zit in de laatste fase. Testen, testen en testen! Het voordeel van deze always-on-campagne was dat wij enorm veel hebben kunnen testen en optimaliseren. Niet alleen in de campagnes zelf, maar ook in de content creatie. Middels onze interne neurologisch onderzoekslab hebben we meer dan 550 testen gedaan om ervoor te zorgen dat onze thumbnails en video’s de meeste aandacht vasthoudt. Dit resulteerde in een enorm hoge CTR en Kijkersloyaliteit.

Resultaten

Middels onze data-gedreven onderzoek, productie en distributie hebben we de volgende resultaten bereikt:
(1 januari – 31 December 2022)

 • Marktleider middels een groei in marktaandeel van 0% naar 14%
 • 97 Rankings op zoekwoorden in YouTube en Google Search
 • 550.000 Views in totaal
 • 300.000 Organische views
 • 32.000 Kijktijd in uren
 • 2.600 Abonnees/volgers
 • 100% Gem. SEO score
 • 61% Kijkersloyaliteit
 • 7.5% CTR

Wil jij garantie voor succes?

Hét enige bureau in Nederland dat resultaat garandeert – anders betaal je niks!