• Award Winning Agency

  • Garantie op KPI’s

  • #1 YouTube Agency

  • Data gedreven producties

Verhoog je zichtbaarheid met YouTube SEO

Verhoog je zichtbaarheid met YouTube SEO
Met een geoptimaliseerde YouTube SEO zorg je ervoor, dat jouw video’s goed gevonden worden in de zoekmachines (YouTube & Google). Als YouTube Agency hebben wij ons gespecialiseerd in het vindbaar maken van merken op YouTube, met nadruk op de YouTube SEO kant. Dit doen we niet zonder reden. YouTube is namelijk niet alleen het tweede grootste social media platform ter wereld, maar ook de tweede grootste zoekmachine. Waarbij in Nederland al 9.1 miljoen mensen per jaar zoeken naar relevante content op het gebeid van entertainment en informatie. Het platform wordt voornamelijk gebruikt als oriëntatie platform. Uit onderzoek blijkt dat 90% van alle kijkers hier zich oriënteert op het gebied van nieuwe merken en producten. Alle redenen om de YouTube SEO van jouw video’s te optimaliseren. Hoe? Wij geven je een paar tips.

YouTube SEO Analyse

Een analyse is onmisbaar bij YouTube SEO. Je wilt immers weten wat je huidige situatie is, wat je concurrenten doen en waar kansen liggen. Als je niet het budget hebt om dit uit te besteden aan een YouTube Agency zoals IVC, dan is belangrijk om dit zelf te doen. Een snelle en kostenefficiënte manier om een YouTube analyse te doen, is door gebruik te maken van de data uit YouTube Studio en de zoekwoordenplanner van Google Ads. Hiermee ben je instaat om je huidige situatie in kaart te brengen en potentiële zoekwoorden te vinden.

 

YouTube Brand Channel

Het algoritme van YouTube geeft binnen YouTube SEO een hoge waarde aan kanaalautoriteit. Hiermee wordt bedoeld hoe goed al jouw video’s zijn in het genereren van kijktijd. YouTube geeft namelijk voorkeur aan content wat kijkers langer op het platform houdt. Logisch natuurlijk. Zo kunnen ze meer geld verdienen aan ads.  Maar het goed instellen van jouw brand channel helpt daar ook zeker aan mee. Denk hierbij aan het maken van playlists, een duidelijke banner, beschrijving, tags en nog veel meer.

 

YouTube video maken

Nu je jouw Brand Channel goed hebt ingesteld gaan we aan de slag met het maken van YouTube video’s. Voor YouTube SEO doeleinde maken we gebruik van de relevante zoekwoorden uit het zoekwoordenonderzoek (uit de YouTube analyse). We gaan doelgericht video’s maken voor veel gezochte zoekwoorden. Denk bijvoorbeeld aan een vraag als ‘Hoe richt ik mijn woonkamer in?’. YouTube geeft de voorkeur aan video’s die rond de 10 minuten zijn en heel doelgericht antwoord geven op de vraag uit de zoekmachine. Het algoritme van YouTube kan bepalen of een video hieraan voldoet, doordat ze onder andere de titels, thumbnail, beschrijving, tags en ondertiteling kunnen uitlezen. Let dus goed op tijdens de videoproductie dat je in de inhoudt van de video het zoekwoord veelvoudig verwerkt.

 

Video op YouTube zetten

Voor video’s die je speciaal maakt voor de zoekmachine maakt het plaatsen van een video op een bepaalde dag en tijd niet veel uit. Bij YouTube SEO is het voornamelijk belangrijk dat de video’s op de juiste manier geplaatst worden. Dit houdt in dat je zoveel mogelijk informatie geeft waar de video over gaat het en gebruik maakt van veel featurs die YouTube aanbiedt voor het plaatsen van een video. Denk dan niet alleen aan het verwerken van het keyword in de titel en beschrijving. Maar ook aan het toevoegen van info cards, chapters en een eindscherm.

 

Mocht je na het lezen van deze tips er niet uitkomen en liever een expert wilt raadplegen? Neem dan vooral contact op met ons. Als YouTube Agency zorgen wij er graag voor dat jouw merk of product meer zichtbaarheid genereert op YouTube. Onze YouTube specialisten staan klaar om je te ondersteunen en de vindbaarheid van jouw video’s een boost te geven. Met als doel dat je marktleider wordt binnen jouw domein op YouTube.