• Award Winning Agency

  • Garantie op KPI’s

  • #1 YouTube Agency

  • Data gedreven producties

Peter R. de Vries in nieuwe docu-serie

Peter R. de Vries in nieuwe docu-serie
In samenwerking met productiehuis Fabiola heeft International Video Company (IVC) meegewerkt aan de productie van de documentaireserie over de moord op de 16-jarige Marianne Vaatstra in 1999. De vierdelige serie, waar Peter R. de Vries kort voor zijn dood aan mee heeft gewerkt, is vanaf vrijdag 17 september wekelijks te zien op streamingdienst discovery+.

Het lichaam van de verkrachte en vermoorde Marianne werd op 1 mei 1999 aangetroffen. De dader werd uiteindelijk pas dertien jaar later gevonden. De Vries was jarenlang nauw betrokken bij het onderzoek naar de moord en bij de familie Vaatstra. Afgelopen juni is voor de serie ‘De Moord op Marianne Vaatstra’ gesproken met de misdaadverslaggever, die op 15 juli overleed nadat hij negen dagen daarvoor werd neergeschoten. De Vries sprak onder meer over hoe hij betrokken is geraakt bij het onderzoek en hoe hij samen met haar familie probeerde de waarheid boven tafel te krijgen.

 

Zo zorgde hun strijd er mede voor dat er een wetswijziging kwam waardoor een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek kon worden gedaan. Op die manier is de dader gevonden en kan sindsdien ook in andere moordzaken gebruik worden gemaakt van dergelijk onderzoek. In de serie komen naast De Vries ook andere betrokkenen aan het woord. Zo praat Aafie Kloosterman, de beste vriendin van Marianne, voor het eerst over de heftige gebeurtenis.

 

Lees het hele artikel op: ANP/ RTL Boulevard

Op de hoogte blijven van video data inzichten?