• Award Winning Agency

  • Garantie op KPI’s

  • #1 YouTube Agency

  • Data gedreven producties

Resultaat: 4 miljoen opgehaald met crowdfunding

Resultaat: 4 miljoen opgehaald met crowdfunding
In samenwerking met Storyfountain hebben wij een bijdrage geleverd aan de tweede crowdfunding actie van Freedom Internet. Het doel was om minimaal 2 miljoen euro op te halen. Om dit te realiseren was het nodig om een uitleg video te produceren om geïnteresseerde investeerders te infomeren wie Freedom Internet is, waarvoor ze staan en wat er met het geïnvesteerde bedrag wordt gedaan.

Freedom Internet, de internetprovider van Nederland die de focus legt op veiligheid en privacy, bewijst een grote achterban van trouwe fans te hebben. Het bedrijf startte begin juni 2021 met een crowdfundingcampagne via het platform CrowdAboutNow. Geïnteresseerden kregen de mogelijkheid ‘een stukje Freedom’ te kopen in de vorm van een certificaat en daarmee het missiegedreven bedrijf te helpen verder te groeien. Binnen korte tijd is het Freedom gelukt alle 16.000 certificaten te verkopen en daarmee het streefbedrag van vier miljoen euro op te halen.

 

Anco Scholte ter Horst (CEO van Freedom Internet)

“In 2019 organiseerden we de eerste crowdfunding, zodat we Freedom Internet konden oprichten. We waren toen al ontzettend blij dat we binnen enkele dagen het streefbedrag van 2,5 miljoen euro ophaalden. Inmiddels zijn we toe aan de volgende stap, namelijk verder groeien en uitbouwen. Zodoende begonnen we aan deze tweede crowdfunding; wederom blijkt dat men in ons gelooft en klaar is voor community en social based enterprises. Freedom haalde namelijk in iets meer dan twee weken het volledige streefbedrag van 4 miljoen euro op. We vinden het fantastisch dat maar liefst 1816 mensen en bedrijven in ons hebben geïnvesteerd en geloven in onze doelstellingen. Bovendien is het een mooie mijlpaal voor CrowdAboutNow, zij haalden niet eerder zo’n hoog bedrag op via hun platform.”

 

Mark Laagewaard (CEO CrowdAboutNow)

“Het succes van deze crowdfunding laat zien dat het team van Freedom Internet in korte tijd, sinds hun start in 2019, een betrokken achterban heeft opgebouwd en dat er vertrouwen is in de groeiplannen van het bedrijf. Ik vind het mooi dat de financiering via CrowdAboutNow kan bijdragen aan het onafhankelijke karakter van de provider, met deze sterke achterban kan het bedrijf zijn eigen koers blijven volgen. Gefeliciteerd Anco en team!”

 

Perspectief voor de toekomst

Met deze financiële impuls, kan Freedom Internet groeien en verder werken aan haar doelen. Anco: “Freedom gaat met het geld dat is opgehaald tijdens de crowdfunding zorgen dat we meer klanten sneller kunnen aansluiten. Daarnaast investeren we in productontwikkeling, dit betreft zowel de bestaande als nieuwe diensten. Onze TV-dienst staat bijvoorbeeld hoog op de prioriteitenlijst en is een dienst waarbij we streven naar optimalisatie. Verder gaan we het glasvezel-leveringsgebied uitbreiden in samenwerking met diverse partners en werken we eraan om Freedom bekender te maken bij een groter publiek. Tot slot gebruiken we het opgehaalde bedrag voor Public Affairs, omdat Freedom een actieve rol speelt in de strijd voor digitale burgerrechten. We willen een veilig en vrij internet voor iedereen en dat zit hem niet alleen in de diensten die wij leveren. Freedom gaat hard aan de slag bovenstaande te bewerkstelligen.”


Bekijk hier de video:
4 miljoen opgehaald

Op de hoogte blijven van video data inzichten?