• Award Winning Agency

  • Garantie op KPI’s

  • #1 YouTube Agency

  • Data gedreven producties

Cameralenzen zijn z’n baby’s, waarmee hij cinematische meesterwerken schiet

Cameralenzen zijn z’n baby’s, waarmee hij cinematische meesterwerken schiet
Vandaag op de stip: Abdurrahim Gulten, die op de set het beste luistert naar Ab! Een cameraman die liever iemand anders in de spotlight zet. Een teamlid dat wij in dit blog willen laten shinen. Niet alleen voor de toffe persoon die hij is, maar ook voor zijn passie, zijn professionele blik en de liefde voor vintage lenzen. Stilte op de set. Camera loopt!

Wiskundige figuren

Toen de in Hilversum geboren Ab een handycam cadeau kreeg van zijn vader en moeder, werd ieder familiefeest met trots door hem vastgelegd. Met de komst van de GoPro groeide zijn film skills verder. Toch belandt hij na de HAVO op de HU voor een Hbo-opleiding leraar wiskunde. Maar de ambitie om echt voor de klas te staan ontbrak en Ab switcht van opleiding. Aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie wordt zijn liefde voor cinematografie bevestigd. Tijdens zijn stage voor Eyeforce in Zuid-Afrika maakt hij kennis met het echte werk, camera’s waarmee high end producties worden geschoten. Als 19-jarige start hij als freelance cameraman en blijft zelfstandig ondernemer, met een bachelor op zak en een dosis ervaring van zijn stageadres.

 

Schilderen met licht

Gewapend met zijn eigen Red Dragon camera ontwikkelt hij zijn technieken steeds verder. Ab weet precies hoe hij zijn onderwerp in beeld wil brengen. Hij onderscheidt zich met zijn cinematische stijl. Hierbij speelt licht een belangrijke rol en natuurlijk zijn vintage lenzen. “Het glas voor de camera is heel belangrijk,” vertelt Ab. Om het beste uit een productie te halen, werkt hij graag met een professionele gaffer, die precies weet in welke ‘look en mood’ een video geschoten moet worden. “Zoals de lichteffecten in een meesterwerk van Rembrandt, zo wil ik met mijn camera en belichting schilderen met licht.”

 

IVC-cameraman

Bij IVC is Ab een graag gezien en gewaardeerd teamlid, dat onderdeel uitmaakt van het vaste productieteam. “We werken heel intensief samen, met Tim ben ik ook al op reis geweest voor een productie. Dit schept niet alleen een professionele, maar ook een persoonlijke band.” Één van de redenen waarom Ab blij is om bij de IVC-familie te horen. Hij hoopt nog lang met dit jonge team van professionals te kunnen samenwerken. Ondertussen droomt hij over die ene bioscoopfilm, die hij met zijn Hollywood camera zal maken.