• Award Winning Agency

  • Garantie op KPI’s

  • #1 YouTube Agency

  • Data gedreven producties

Het ondernemersbloed prikkelt hem iedere dag om het beste uit zijn werk te halen

Het ondernemersbloed prikkelt hem iedere dag om het beste uit zijn werk te halen
Vandaag op de stip: Sam van Berkel. Hij begrijpt het ondernemerschap als geen ander. Niet alleen komt hij uit een nest van ondernemers, hij maakte er zelfs zijn studie van. Hij is welbespraakt en beschikt over een gezonde dosis humor, maar wanneer een klant blij is, gaat Sam ‘viraal’! Deze YouTube expert wil de markt veroveren, voor iedereen die deze ambitie deelt. Hij haalt iedere dag het beste uit zichzelf, om zijn know-how los te laten op het video platform.

Nieuwsgierige alleskunner

Sam komt uit een echte ondernemersfamilie. Van jongs af aan voelt hij, dat bij hem hetzelfde bloed door z’n aderen stroomt. Tijdens de vroege uurtjes ‘hond uitlaten’ met zijn vader, vraagt hij ronduit over ondernemen en de maatschappij. Van zijn vele dromen als profvoetballer bij Ajax, stand-up comedian en sportverslaggever bleef er één concreet over: ondernemer. Na zijn HAVO kiest hij dan ook voor de studie Ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam.

Ping-Pong

Al tijdens zijn studie leert hij Rutger Brussen kennen. Het contact vervaagt tot Sam door IVC wordt gebeld. Op uitnodiging en met de belofte op een lekkere bak koffie bezoekt hij het kantoor in Aalsmeer. Hier vernam hij de zoektocht van de YouTube agency naar een specialist voor dit platform en wist hij direct dat deze functie binnen het jonge bedrijf voor hem bestemd was. Vanaf dat moment valt (tijdens de pauze) het ping-pong balletje vaak in zijn voordeel.

YouTube expert

“Ik vind het leuk, dat ik zowel een adviserende als een verkoop rol vervul. Ik adviseer onze klanten maandelijks over de laatste trends & ontwikkelingen voor wat betreft YouTube. Ook geef ik inzicht in welke data voor hen mogelijk relevant kan zijn om er content over te produceren. Daarnaast doe ik samen met Rutger de analyses, welke ik presenteer aan de klant.  Hier laten wij de klant zien welke potentie er voor hen ligt op het gebied van YouTube. Als de klant deze potentie erkent en enthousiast wordt van ons verhaal, dan word ik dat ook!” vertelt Sam enthousiast.

Volwaardig teamlid

Al vanaf de eerste dag voelt Sam zich een IVC-er. Vooral de bedrijfscultuur spreekt hem aan: hard werken onder hoge druk, waarbij altijd ruimte is voor ontspanning en gezelligheid. “Ik voel me sinds dag 1 een volwaardig teamlid en dat komt volledig door de sfeer die hier heerst.” Hij vindt het mooi om onderdeel te zijn van de groei van IVC. Zijn toekomstdroom:“Mijn hart ligt, vanaf jongs af aan, binnen de hospitality-industrie. Ik hoop dus op een dag een succesvol horeca-concept op te zetten, dat landelijk bekend wordt.”