• Award Winning Agency

  • Garantie op KPI’s

  • #1 YouTube Agency

  • Data gedreven producties

YouTube BrandConnect

YouTube BrandConnect
Merken opgelet! BrandConnect wordt de tool voor het vinden van de juiste creators voor je branded content campagnes. BrandConnect is namelijk een nieuwe dienst van YouTube waarbij ze influencers verbinden met de juiste merken. Een interessante uitbreiding van het dienstenpakket van YouTube. Zo zijn merken instaat om de juiste creators te vinden die passen bij hun doelgroep. Alleen één nadeel; momenteel is het alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Maar niet getreurd, binnenkort komt BrandConnect ook naar Europa hebben wij ons laten vertellen.

Wat is YouTube BrandConnect?

Elke dag komen er mensen naar YouTube om hun favoriete channels en creators te bekijken. Naast het kijken van vlogs, how-to’s, explainers en entertainment-series, komen zij hier ook in aanraking met nieuwe producten, diensten en bedrijven. Dit gebeurt soms onbewust, maar vaak ook bewust. YouTube speelt een cruciale rol in het ontdekken van nieuwe merken en producten. Zo geeft meer dan 90% van de gebruikers aan dat zij nieuwe merken en producten hebben ontdekt op YouTube. Meer dan de helft van de shoppers geeft aan dat online video geholpen heeft om te bepalen welk specifiek merk of product ze kopen. Ruim 50% van de shoppers geeft aan dat ze producten hebben gekocht die ze hebben ontdekt op YouTube. (bron: Google, 2020)

Met YouTube BrandConnect kun je als merk samenwerken met creators om zo relevante branded content te produceren, dat bijdraagt aan jouw zakelijke doelen. YouTube heeft hiervoor een eigen platform opgezet. Wil je meer weten over YouTube BrandConnect? Bekijk meer informatie op de informatie website van YouTube.

Het is dus nog even wachten, maar wij (YouTube Agency International Video Company) blijven deze ontwikkeling nauwlettend in de gaten houden. Wil jij weten wat dit voor jou als merk of creator betekend? Neem dan contact met ons op!