• Award Winning Agency

  • Garantie op KPI’s

  • #1 YouTube Agency

  • Data gedreven producties

YouTube update April

YouTube update April
De populariteit van het videoplatform YouTube groeit gestaag. Dit komt mede door de continue ontwikkeling die dit social media platform doormaakt. Voor ons als YouTube Agency is het belangrijk om deze ontwikkelingen goed te monitoren en te vertalen naar de content- en distributiestrategie van onze opdrachtgever. Deze maand zet Sam van Berkel, onze YouTube Specialist, de volgende ontwikkelingen op een rijtje gezet:

 

Een goede thumbnail verhoogt CTR en views

Een goede thumbnail bepaald hoe snel iemand geneigd is om de video aan te klikken, hetgeen natuurlijk de kans biedt om meer views en subs te genereren. Bij YouTube Agency IVC gebruiken wij heatmaps (op basis van AI) & A/B tests, hiermee testen we welke thumbnail het beste werkt. Dit gaan wij in de toekomst nog verder uitbreiden, zodat we onze opdrachtgever op maat kunnen adviseren.

Registratieplicht medisch-informatieve video’s

YouTube is momenteel bezig om de herkomst van bronnen omtrent medisch-informatieve video’s te registreren en te verplichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan video’s omtrent COVID-19. Hiermee is YouTube het eerste platform wat hier proactief mee aan de gang gaat. Voor ons is het dus zaak om op de hoogte te zijn van dit fenomeen en onze klanten in de medische sector hierop voor te bereiden. Momenteel is dit alleen in India, Brazilie, India en de VS van toepassing, maar dit zal naar alle waarschijnlijkheid naar Europa overkomen.

 

Video on-demand

YouTube investeert vol in het ontwikkelen van een Netflix-like platform voor series, tv-formats en films. Hiermee wil zij direct de concurrentie met on-demand streamingsdiensten aangaan. Momenteel is deze service alleen in de VS beschikbaar, echter zal naar alle waarschijnlijkheid in 2024 dit ook in Europa beschikbaar zijn. De kosten zijn op dit moment nog onbekend.

 

Wij zien een video niet als een opzichzelfstaand doel, maar als het middel om maximaal resultaat mee te behalen. Gebaseerd op dataonderzoek, zijn wij instaat om diepgaande informatie over de doelgroep om te vormen naar video content dat maximaal rendeert. Meten is weten.